Asabina blijft voorzitter BEP
PARAMARIBO – De politieke partij BEP heeft zaterdag een algemene ledenvergadering (ALV) gehouden in haar partijcentrum aan de Ephraimzegenweg. Een van de hoogtepunten was de bekrachtiging door de ALV van een eerder genomen statutair besluit tot verlenging van de zittingstermijn van het bestuur Asabina tot en met 2026. Een ander belangrijk moment was de installatie van het afdelingsbestuur Nickerie, evenals de officiële presentatie van campagneleider Verno Prijor en zijn team aan de structuren en organen van de partij.
Voorzitter Asabina beloofde dat het bestuur en de leden energievol, eensgezind en vastberaden zullen werken aan verkiezingswinst, zetelwinst en mederegeerverantwoordelijkheid. “We willen het regeerbeleid maar ook de uitvoering op een gepaste en gezonde manier beïnvloeden. Daarom vragen wij het electoraat ons in de gelegenheid te stellen zelfstandig een presidentskandidaat voor te dragen. Onze partij is geen eendagskuiken, ons bestaansrecht, onze levensvatbaarheid blijven wij bewijzen. Wees trots dat jouw partij een trackrecord, een legacy van eerlijkheid, goede deugd, betrouwbaarheid en partnerschap heeft”, zegt Asabina.
Volgens de voorzitter doet de BEP niet mee aan rioolpolitiek. “We houden de moraal en ethiek in de politiek hoog. De aanvallen van opponenten die ons als een bedreiging, als een sta in de weg zien, zullen blijven komen. Daarbij zal men zich bedienen van leugens en bedrog. Maar wij zullen ons niet uit het veld laten slaan. Wij zullen ons geestelijk en moreel blijven bewapenen. Onze tijd en energie zullen we zorgvuldig en nuttig blijven inzetten en besteden. Want het is van essentieel belang dat onze ideologie, die gebaseerd is op de regionale visie, ingang vindt bij het kiezersvolk.”
De boodschap van Asabina was duidelijk: “De samenleving verdient een gebalanceerde en gezonde benadering van sociale en economische ontwikkelingen.” Verder maakte hij duidelijk dat de regering-Santokhi het niet verdient om bij het kiezersvolk aan te kloppen voor een tweede termijn. Het volk is in de maling genomen. “De samenleving wordt geteisterd door een coalitie- en leiderschapscrisis. Een crisis die zich steeds meer en meer uitmondt in animositeit, haat, teleurstelling, ontevredenheid, superioriteitsgevoel, ongelijkheid, etnische en culturele polarisatie in de regering. Wij vinden dat de samenleving snakt en het verdient om er met en voor elkaar te zijn, daarom a model musu kenki.”…[+]