Amerikaan betaalt achttien jaar per ongeluk energierekening buren

3 (20.00 uur) Amerikaan betaalt achttien jaar per ongeluk de energierekening van zijn buren cr

LOS ANGELES – Een man uit de Amerikaanse staat Californië merkte iets vreemds op aan zijn energierekening. Na wat uitzoekwerk kwam hij erachter dat hij al achttien jaar de rekening van iemand anders betaalde, vertelt hij aan ABC7.

De Amerikaan Ken Wilson woont alleen in een appartement. Toen zijn rekening een paar maanden geleden enorm steeg, probeerde hij te bezuinigen. Hij kocht zelfs een apparaat waarmee hij kon zien hoeveel energie zijn apparaten verbruikten.

“Zelfs nadat ik mijn zekeringen had uitgezet, bleef ik naar buiten gaan om mijn meter te controleren om te zien of hij nog liep, en hij liep nog. Ik kon het niet geloven”, zegt Wilson tegen de Amerikaanse zender. Uiteindelijk nam hij contact op met zijn energiemaatschappij. Toen bleek dat hij mogelijk al sinds 2006 de rekening van het appartement naast hem betaalde.

De energiemaatschappij heeft toegegeven dat ze een fout heeft gemaakt en heeft beloofd de fout recht te zetten. Hoe het bedrijf dat gaat doen, is nog niet duidelijk. (NU.nl)…[+]