Bondscoach Fellove tevreden met prestaties jongens

(19.00 uur) Bondscoach Fellove tevreden met prestaties van de jongens

VOLLEYBAL – Carlos Orta Fellove, bondscoach van Suriname, kijkt met tevredenheid terug op de prestaties van zijn team tijdens de U-23 Pan American Cup. Van de drie groepswedstrijden won Suriname er één en verloor er twee, waarmee het team op de derde plaats in groep B eindigde.

“Vanaf het begin wisten we dat de wedstrijden tegen Guatemala en Peru uitdagend zouden zijn”, aldus Fellove. Suriname verloor van Guatemala in vier sets (20-25, 18-25, 25-21, 23-25) en van Peru in drie sets (15-25, 19-25, 17-25). De enige overwinning kwam tegen Saint Vincent and the Grenadines. Suriname won deze wedstrijd in drie sets (25-18, 25-16, 25-20). “We hebben alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag om de overwinning te behalen. We hebben de motivatie van de jongens hoog gehouden, noodzakelijke wissels doorgevoerd en het spelsysteem aangepast. Het was een zware opgave, maar de jongens hebben hun uiterste best gedaan en tijdens de wedstrijden hun topniveau bereikt.”

Diego Recavarren, hoofdcoach van Peru, erkent de kwaliteiten van het Surinaamse team. “Suriname heeft een goed team, maar mist nog wat ervaring. Bij zulke wedstrijden kan die extra ervaring het verschil maken. Wij beschikken daarover, maar jullie nog niet.” Recavarren hoopt dat zowel Peru als Suriname ver zal komen in het toernooi. Beide landen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales, terwijl Guatemala als groepswinnaar direct naar de halve finale gaat…[+]