Depay schittert met eerste assist voor Corinthians

14.00 Depay geeft eerste assist bij Corinthians na fraaie individuele actie02 (2)

VOETBAL – In één vloeiende beweging tikte Memphis Depay vannacht de bal van zijn linker- naar zijn rechterbeen, om vervolgens zijn eerste assist voor Corinthians te geven. Hij droeg daarmee bij aan een 3-0 zege van zijn nieuwe club in de kwartfinale van de Copa Sudamericana tegen Fortaleza.
Het was het tweede optreden van Depay voor Corinthians. Afgelopen weekend viel hij al in tijdens het competitieduel met Atlético Goianiense (belangrijke 3-0 zege).
Tegen Fortaleza kwam Depay in de 65e minuut het veld in. Kort voor tijd toonde hij een eerste glimp van zijn klasse en stelde hij Pedro Henrique in staat de 3-0 binnen te tikken.
Corinthians kent een dramatisch seizoen in de Braziliaanse competitie. De club staat op de zeventiende plaats, onder de degradatiestreep. In de Copa Sudamericana, de Europa League van Zuid-Amerika, gaat het verrassend genoeg juist wel goed.
De 3-0 zege op Fortaleza volgde op een 2-1 overwinning in het heenduel. In de poule werd Corinthians eerste. Komend weekend wacht Depay in de competitie de stadsderby tegen São Paulo. (NOS)…[+]