Buurtbewoners eisen spoedige renovatie van houten loopbrug Paranam

9 Buurtbewoners dringen nog aan (loopbrug Paranam)

PARAMARIBO – De bewoners van Paranam dringen nog steeds aan op de aanpak van de belangrijke houten loopbrug tussen Paranam en de Laterietweg. Deze brug verkeert al geruime tijd in zeer slechte staat. De planken en de leuning zitten los, de balken zijn verrot en er zijn verzakkingen waardoor de brug schudt. De bewoners geven aan dat zij sinds januari van dit jaar aandacht hebben gevraagd voor de slechte staat van de brug. Volgens een buurtbewoner moeten de leerlingen nu een grote omweg maken om naar school te gaan. Ze hadden gehoopt dat, gezien de huidige droge periode, de brug aangepakt zou worden, zodat de kinderen bij het begin van het nieuwe schooljaar niet langer in de hitte hoeven om te lopen.
De buurtbewoners zijn deze situatie beu, want dagelijks maken veel mensen, vooral schoolkinderen, gebruik van de brug, aangezien er meerdere scholen in de buurt zijn. Elk jaar opnieuw wordt de slechte staat van de brug aangekaart en zelfs begroot. Ongeveer tien jaar geleden was er een project met aannemers om de brug te herstellen, maar volgens een buurtbewoner werd het project afgeblazen omdat de kosten te hoog waren.
Deze brug is van groot belang voor alle buurtbewoners en moet daarom zo snel mogelijk worden hersteld. “Pas als het kalf verdronken is, dempt men de put”, zegt een buurtbewoner. Moet er eerst iets ernstigs gebeuren voordat men de brug gaat repareren? Een kind is al eens door de slechte planken gezakt. De bewoners hopen daarom dat er nu eindelijk werk van gemaakt zal worden.…[+]