Raphaël Varane zet punt achter carrière na 23 speelminuten voor Como

Raphaël Varane stopt ermee

VOETBAL – Raphaël Varane heeft op zijn 31ste een punt achter zijn loopbaan als voetballer gezet. De verdediger uit Lille maakte dat woensdagochtend via sociale media bekend. Varane maakte in juli transfervrij de overstap van Manchester United naar Como, maar na slechts 23 speelminuten voor de Italiaanse club stopt hij nu.

Varane speelde slechts 23 minuten voor Como, de ploeg van coach Cesc Fàbregas die vorig seizoen promoveerde vanuit de Serie B. Speelminuten in de Serie A maakte Varane niet, wel deed hij op 11 augustus mee in de bekerwedstrijd bij Sampdoria die Como na strafschoppen verloor. Varane viel toen al snel uit met een knieblessure, die hem nu heeft doen besluiten te stoppen als voetballer.

De voormalig verdediger won vier keer Champions Leagues en drie keer La Liga bij Real Madrid. Zijn laatste prijs was het winnen van de FA Cup met Manchester United in mei. Varane kwam 93 keer uit voor Frankrijk, waarmee hij in 2018 in Rusland wereldkampioen werd. De verwachting is dat hij bij Como actief zal blijven.

“Ik heb ervan genoten om voor mezelf, mijn clubs, mijn land, mijn teamgenoten en de supporters van elk team waarvoor ik heb gespeeld te vechten”, voegde hij eraan toe. “Van Lens tot Madrid tot Manchester, en spelen voor onze nationale ploeg. Ik heb elk embleem verdedigd met alles wat ik heb, en heb genoten van elke minuut van deze reis”, schreef Varane op sociale media.

“Ik blijf bij Como, maar dan zonder mijn voetbalschoenen en scheenbeschermers te gebruiken. Iets waar ik binnenkort graag meer over wil delen. Voor nu, aan de supporters van elke club waar ik voor speelde, aan mijn teamgenoten, coaches en staf… uit de grond van mijn hart, bedankt dat je deze reis specialer hebt gemaakt dan mijn wildste dromen ooit hadden kunnen voorzien. Bedankt, voetbal.” (AD)…[+]