Hamilton koestert ‘walgelijke’ herinnering aan Ricciardo

18.00 Hamilton koestert ‘walgelijke’ herinnering aan Ricciardo

FORMULE 1 – Het afscheid van de goedlachse Daniel Ricciardo doet pijn bij veel F1-coureurs. De 35-jarige Australiër is een graag geziene figuur in de paddock. Maar na veertien jaar komt er een einde aan de succesvolle carrière van Ricciardo in de hoogste klasse van de autosport. Lewis Hamilton bedankt zijn collega en herinnert zich een opmerkelijk tafereel van de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

“Daniel (Ricciardo, red.) het was een eer om met je te strijden door de jaren heen”, begint Lewis Hamilton zijn bericht op Instagram nadat bekend werd dat Ricciardo zijn stoeltje bij Visa Cash App RB F1 kwijtraakt. Met nog zes races te gaan komt er een abrupt einde aan de F1-carrière van de Australiër. Liam Lawson neemt het plekje van Ricciardo over voor de rest van het seizoen.

“Ik zal nooit de gevechten, het lachen en het drinken uit de schoen vergeten. Het was walgelijk, maar ik ben blij dat ik het met jou heb mogen doen maat”, aldus Hamilton. Daarmee doelt de Britse coureur op het ritueel van Ricciardo bij het vieren van een podiumplek.

In 2016 behaalde Ricciardo een knappe tweede plaats, achter wie anders dan Hamilton, bij de Grand Prix op de Duitse Hockenheimring. Bij de podiumceremonie deed hij zijn schoen uit, die hij vervolgens vol schonk met champagne. Door zijn mond tegen de rand van zijn schoen te zetten en de champagne naar binnen te werken, zorgde hij voor een schok onder de F1-fans. Wat begon als een grap, groeide uit tot een vast ritueel voor Ricciardo.

Veel fans overal ter wereld zijn groot fan van de Australische coureur. Niet alleen vanwege zijn brede glimlach en de ‘shoey’, maar ook vanwege zijn unieke persoonlijkheid. “Je laat een nalatenschap achter door altijd jezelf te zijn, wat in deze sport niet makkelijk is”, gaat Hamilton verder over Ricciardo.

“Je hebt het allemaal met de grootste glimlach genomen en dat waardeer ik. Er is nog zoveel meer voor je en ik kan niet wachten om te zien wat je nu gaat doen. Ik sta altijd voor je klaar man”, sluit de zevenvoudig wereldkampioen zijn bericht af. Het betekent het einde voor Ricciardo in de koningsklasse van de autosport. Na 257 Grand Prixs en acht overwinningen sluit de Australiër en hoofdstuk in zijn leven af. (SN)…[+]