DC huldigt veertien echtparen

1 DC huldigt veertien echtparen 2

NICKERIE – Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan heeft donderdag veertien echtparen gehuldigd in verband met hun huwelijksjubileum. De huldiging vond plaats in de hal van het commissariaat. Het gaat in deze om vier diamanten huwelijken en tien gouden huwelijken.

De dc liet in haar toespraak weten het fijn te vinden dat de echtparen aanwezig waren. “U heeft een bijzondere bijdrage geleverd. Niet alleen voor uw partner, maar ook voor uw gezin. Met uw kennis en ervaring kunnen jonge koppels de normen en waarden leren en een voorbeeld nemen aan jullie. U bent onmisbaar voor ons allemaal. Ik bedank en feliciteer u allen namens Suriname en Nickerie”, aldus de dc.

Voor het diamanten huwelijk (60 jaar) zijn gehuldigd de echtparen: Mahadew-Chauthi, Banarsi-Naipal, Soebedar-Choenni en Nasirkhan-Salarbux. Voor het gouden huwelijk (50jaar) de echtparen: Kishun-Surjbali, Wirodikromo-Matboelah, Jasawidjaja-Kasanpawiro, Kartosentiko-Sastrohardjo,  Seecharan-Ramsamuj,  Adhin-Nageswar, Badloe-Soechit, Pawirodimedjo- Hardjodikromo, Soetosenojo-Soediredjo en    Noermohamed-Lautan.

Na de huldiging mochten Soetosenojo en Chauthi hun ervaring en boodschap delen met de aanwezigen. Beide zijn van mening dat verdraagzaamheid, geduld, begrip en liefde voor elkaar leidt tot een succesvol huwelijk. “Blijf proberen, maak geen ruzie en communiceer veel. Er gaan hoe dan ook ups en downs zijn, maar opgeven is geen optie”, aldus de sprekers. Uit handen van de dc kregen de echtparen een gesloten enveloppe afkomstig van president Chandrikapersad Santokhi en een oorkonde. Na het formele gedeelte volgde een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje…[+]