Stel verkoopt baby voor 1000 dollar en sixpack bier

4 (21.00 uur)Stel verkoopt baby voor 1000 dollar en sixpack bier

Beaver Lake – Een Amerikaans koppel wordt beschuldigd van het in gevaar brengen van het welzijn van een minderjarige, nadat de man en de vrouw hun baby wilden verkopen voor een sixpack bier en 1000 dollar.

De politie ontving op 21 september een melding van de eigenaar van een camping in de buurt van Beaver Lake in Arkansas. Die man had volgens The Kansas City Star opgevangen dat een koppel geprobeerd had om een jongen van twee maanden oud te verkopen aan een man.

Bij aankomst op de camping probeerden agenten informatie te verkrijgen bij verschillende bewoners. Een van hen, die volgens de betrokken politieman “sterk naar alcohol rook”, onduidelijk sprak en maar amper op zijn benen kon staan, gaf toe dat hij ingestemd had met een transactie. Hij zou de baby van de jonge ouders Darien Tyler Urban en Shalene Faith Ehlers mogen meenemen in ruil voor zes biertjes.

Naar eigen zeggen ging de man hiermee akkoord omdat hij “bezorgd was over het welzijn” van het kind. Nadat hij de baby naar een andere campingbewoner bracht, stelden de ouders die persoon voor om de baby voor 1000 dollar te kopen. De moeder verklaarde dat ze vanwege haar huisdieren moeilijkheden ondervond om voor de baby te zorgen. Het lukt niet met drie honden en een baby”, luidde het. De koper stond erop om een schriftelijk contract op te stellen. ”Wij, Darien Urban en Shalene Ehlers, dragen onze rechten op onze baby over voor 1000 dollar op 21-09-24.” De korte verkoopovereenkomst vermeldde ook dat de ondertekenaars achteraf “niet meer van gedachten mogen veranderen en nooit meer contact mogen opnemen” met de koper. De ondertekening van het document werd ook opgenomen op video. De koper verklaarde op dat moment niet over het geld te beschikken en beloofde om de som een dag later te betalen. In plaats daarvan contacteerde hij de campingeigenaar, die de politie belde. (De Telegraaf)…[+]