President Santokhi terug in Suriname

1 (Direct) President Santokhi terug in Suriname

PARAMARIBO – President Santokhi en delegatie zijn na een intensief programma afgedraaid te hebben in Manhattan, New York zijn zaterdag teruggekeerd naar Suriname. De president vertoefde in New York voor deelname aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties die welke wordt gehouden van 24 september tot en met 30 september 2024.

President Santokhi blikt tevreden terug naar het bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika alwaar hij de 79e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en de Tweedaagse Topontmoeting over de Toekomst heeft toegesproken. Ook zijn  er diverse bilaterale gesprekken gevoerd met onder andere, António Guterres, de Secretaris- Generaal van de Verenigde Naties, de premiers van Aruba en Sint Maarten en premier Schoof van Nederland.

Het staatshoofd mag ook niet ontevreden zijn over de ontmoetingen tussen verschillende potentiele investeerders zoals Barclays en de Council of the Americas. Het programma werd afgesloten met gesprekken met vertegenwoordigers van Spaces en Systemiq en de Universiteit van Colombia in New York waarbij klimaatverandering en het beschermen van de bossen en biodiversiteit van Suriname ter sprake werd gebracht en een receptie op uitnodiging van de president van Amerika, Joe Biden. De president kijkt nu uit naar de op hand zijnde positieve economische ontwikkelingen in het land die een ieder ten goede zullen komen…[+]