Pomba blikt tevreden terug op prestaties

ATLETIEK – De Surinaamse atleet Janiek Pomba kijkt met tevredenheid terug op zijn prestaties in Tilburg, Nederland, waar hij zijn persoonlijk record op de 5 kilometer verbeterde van 15:49 naar 15:19.

De beste langeafstandsloper van Suriname vertrok in september naar Frankrijk voor een intensieve hoogtestage. Deze wedstrijd was zijn eerste na het trainingskamp en het resultaat volgde direct. “De eerste dagen in Frankrijk waren zwaar vanwege de hoogte van 1800 meter boven zeeniveau, maar daarna ging het fantastisch. Ik liep zo’n 130 km per week en het was een geweldige ervaring om met de Nederlandse topatleet Noah Schutte te trainen”, aldus Pomba.

Zondag maakt Pomba zijn debuut op de halve marathon. “Mijn volledige focus ligt nu daarop.” Vervolgens zal hij op 13 oktober deelnemen aan de 4 Mijl van Groningen. Dit jaar heeft Pomba al meerdere titels behaald. Op 1 mei won hij de Telesur 10 km in een tijd van 33:32 en in januari triomfeerde hij bij de Bigi Broki Waka 10 km met een tijd van 33:25…[+]