Meer dan twintig kinderen omgekomen bij schoolbusongeluk in Thailand

3 (18.00 uur)Meer dan twintig kinderen omgekomen bij schoolbusongeluk

BANGKOK  –  Bij een ongeluk met een schoolbus dicht bij de Thaise hoofdstad Bangkok zijn minstens 25 mensen omgekomen, voornamelijk kinderen. De bus was onderweg voor een schoolreisje toen hij door een klapband verongelukte en vlam vatte. Gevreesd wordt voor meer slachtoffers.

In de bus zaten 38 kinderen tussen de drie en vijftien jaar oud. Daarnaast waren er zes docenten bij. Zestien leerlingen en drie docenten zijn overgebracht naar het ziekenhuis, schrijft persbureau Reuters.

Volgens hulpverleners kwam de bus door een klapband tegen de middenberm aan. Daarna vloog het voertuig onder een viaduct in brand. Door de brand duurt het waarschijnlijk dagen voordat alle slachtoffers geïdentificeerd kunnen worden.

De bus hoorde bij twee andere bussen die kinderen en docenten terugreden na een schoolreisje in de noordelijke provincie Uthai Thani.

De Thaise premier Paetongtarn Shinawatra heeft op X haar medeleven betuigd. “Als moeder wil ik mijn diepste medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers”, schreef ze. “De regering zal de verantwoordelijkheid nemen voor alle medische kosten en compensatie voor de doden.”

Thailand is qua verkeersveiligheid één van de slechtst presterende landen ter wereld. Door onveilige voertuigen en onveilig rijgedrag telt het land jaarlijks ongeveer twintigduizend dodelijke ongevallen. (NU)

Fototekst: Reddingswerkers bezig met werkzaamheden na het ongeluk. (Reuters) …[+]