Good times-acteur John Amos overleden

(Direct) Good times-acteur John Amos overleden

USA – De Amerikaanse acteur John Amos, vooral bekend van zijn rollen in de populaire sitcom Good times en de miniserie Roots, is op 84-jarige leeftijd overleden. Amos stierf op 21 augustus in Los Angeles, zo meldt zijn zoon Kelly Christopher Amos dinsdag.

“Met groot verdriet deel ik met jullie dat mijn vader is heengegaan”, schrijft Kelly Christopher in een verklaring. “Hij was wereldwijd geliefd. Veel fans beschouwen hem als hun tv-vader. Mijn vader hield zijn hele leven van zijn werk als acteur, recentelijk in Suits LA, waar hij zichzelf speelde, en in onze documentaire over zijn levensreis als acteur, America’s dad. Hij was mijn vader, mijn beste vriend en mijn held.”

Amos kreeg in 1977 een Emmy-nominatie voor zijn rol als Kunta Kinte in de miniserie Roots, die over slavernij in de Verenigde Staten ging. Later speelde hij een rol in The Mary Tyler Moore show en in Good times, de eerste tv-show over een Afro-Amerikaans gezin met twee ouders. Ook was hij te zien in de populaire film Coming to America. (De  Telegraaf/Getty Images)…[+]