VS met de handen in het haar over oorlog Midden-Oosten

7 VS met handen in haar over

WASHINGTON – De Amerikaanse regering zit met de handen in het haar nu het Midden-Oosten richting een bredere oorlog afglijdt. Pogingen van de regering-Biden om de aartsvijanden Israël en Iran uit elkaar te houden hebben gefaald na de hernieuwde, directe aanval van Teheran op de joodse Staat met zo’n 180 ballistische raketten.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, stelde dat de aanval ’effectief is afgeslagen’ met de hulp van de VS en ’andere partners’. President Joe Biden en vice-president Kamala Harris kwamen enkele uren voor de raketinslagen bijeen met hun veiligheidsteam. Zij gaven opdracht Israël te assisteren bij het onderscheppen van de rakettenregen en volgden de ontwikkelingen vanuit de Situation Room in het Witte Huis.

Minister van Defensie, Lloyd Austin, overlegde ondertussen met zijn Israëlische collega Yoav Gallant over de ’ernstige gevolgen’ voor Iran, indien een directe aanval op Israël zou plaatsvinden. Later, na de aanval, voegde nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, eraan toe dat samen met Israël naar ’een passend antwoord’ wordt gezocht na deze ’significante escalatie door Iran’. “Er zullen consequenties zijn”, aldus Sullivan. (De Telegraaf)…[+]

Foto: De Amerikaanse regering, met onder meet Anthony Blinken, Joe Biden en Lloyd Austin, zit met de handen in het haar nu het Midden-Oosten richting een bredere oorlog afglijdt. (De Telegraaf)