De Jong opgelucht na rentree bij Barcelona

(13.00 uur ) De Jong opgelucht na rentree bij Barcelona

VOETBAL – Frenkie de Jong is opgelucht na zijn eerste speelminuten in ruim vijf maanden tijd. De herstelde middenvelder mocht dinsdag een kwartier voor tijd invallen bij FC Barcelona bij de 5-0-zege op Young Boys in de Champions League.

De Jong kampte sinds eind april met een enkelblessure. Door de kwetsuur moest hij afgelopen zomer het EK missen. De spelverdeler werd dinsdag in Estadio Olímpic Lluís Companys met luid applaus onthaald door het thuispubliek. “Ik ben heel bij met de overwinning en de eerste drie punten in de Champions League. Dat was belangrijk voor ons. En ik ben erg blij om weer op het veld te staan”, zei De Jong na afloop tegen diverse media.

De Oranje-international kreeg mee dat het publiek enthousiast werd van zijn entree. “Het was heel mooi dat ze applaudisseerden. Ze zongen zelfs mij naam. Ik was blij dat te horen.” De 27-jarige De Jong voelt dat hij nog wel wat stappen moet zetten. “Het was leuk om terug te zijn, maar het was ook zwaar. Ik heb nog wat trainingen nodig, maar dat is normaal. Het gaat nog wat tijd kosten om op topniveau te komen.”

De Jong erkende tegen het Spaanse Sport dat hij een lastige periode achter de rug heeft. “Als je geblesseerd bent, heb je altijd een zware tijd. De revalidatie was lang en lastig. Ik heb het inderdaad af en toe moeilijk gehad.” De middenvelder wilde vlak na zijn rentree niet speculeren over een snelle basisplek onder trainer Hansi Flick. “Dat hangt af van de trainer. De ploeg presteert goed, dus ik moet mijn stinkende best doen. Ik ga alles geven.”

FC Barcelona speelt zondag nog de La Liga-wedstrijd tegen Alavés voordat de interlandperiode aanbreekt. De Jong ontbreekt in de voorselectie van Oranje voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland. (Nusport)…[+]

Foto: Frenkie de Jong (r) heeft na vijf maanden weer speelminuten gemaakt voor Barcelona. (Foto: AD)