Dyego schiet Brazilië naar finale

4 . (21.00 uur) Dyego schiet Brazilië naar de finale

ZAALVOETBAL – In een spannende halve finale van de FIFA Futsal Wereldbeker Oezbekistan 2024 heeft Brazilië, dankzij de uitblinkende Dyego, een achterstand omgebogen naar een overwinning tegen Oekraïne: 3-2.

De wedstrijd begon met hoog tempo en Braziliaanse aanvallende intenties. Al vroeg in de wedstrijd was Arthur dicht bij een openingsdoelpunt voor Brazilië. Twee keer dreigde hij het net te vinden: zijn eerste poging belandde op de lat en bij zijn tweede kans dwong hij de Oekraïense doelman Oleksandr Sukhov tot een schitterende redding. De spanning nam toe toen Leandro Lino even dacht dat hij Brazilië op voorsprong had gezet. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de scheidsrechter oordeelde dat Sukhov de bal onder controle had toen Lino hem afpakte.

Ondanks de Braziliaanse dominantie was het Oekraïne dat onverwacht de score opende. Ihor Cherniavskyi, tegen de speelverhouding in, wist de bal door een drukke verdediging in de rechterhoek van het doel te schieten, waardoor Oekraïne op een 1-0 voorsprong kwam. Het doelpunt gaf de Oekraïners nieuwe energie en het werd duidelijk dat Brazilië hard moest werken om terug in de wedstrijd te komen.

Op dat moment nam Dyego het heft in handen. Met zijn snelheid en technische vaardigheid begon hij de Oekraïense verdediging onder druk te zetten. Het keerpunt kwam toen zijn gevaarlijke voorzet verkeerd werd ingeschat door Rostyslav Semenchenko, die de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. De gelijkmaker gaf Brazilië nieuwe hoop en inspireerde het team om nog meer druk te zetten.

 

Kort daarna zorgde Dyego opnieuw voor spektakel. Zijn eerste schot werd gestopt door Sukhov, maar Dyego reageerde razendsnel en kopte de bal op slimme wijze over de Oekraïense doelman heen, waardoor Brazilië op voorsprong kwam. Oekraïne gaf echter niet op en wist via Ihor Korsun de stand weer gelijk te trekken. De wedstrijd leek opnieuw spannend te worden, maar een briljante actie van Felipe Valerio bracht de doorslag. Hij dwong een overtreding af op een gevaarlijke positie, waarna Dyego de vrije trap met precisie in het doel schoot, waarmee hij Brazilië naar de finale leidde…[+]