Teambaas Red Bull hoopt op goeie update voor Verstappen in Austin

(18.00 uur) Teambaas Red Bull hoopt op goeie update voor Verstappen in Austin

FORMULE 1 – Bij de Grand Prix van Austin komt Red Bull met een cruciale update voor de RB20 van Max Verstappen. De verbetering aan de bolide moet de Nederlander helpen in de strijd om de wereldtitel met Lando Norris. Echter, Red Bull-teambaas Christian Horner stelt dat er niet té veel moet worden verwacht van het updatepakket.

Red Bull Racing begon het Formule 1-seizoen ijzersterk. Maar langzaam maar zeker kwam er zand in de motor. De leiding in het constructeurskampioenschap werd overgenomen door McLaren en Verstappen ziet zijn voorsprong in het wereldkampioenschap voor coureurs steeds kleiner worden. Met nog zes races te gaan is de hoop bij Red Bull gevestigd op het aankomende upgradepakket wat in Austin zijn intrede gaat maken. Het moet Verstappen gaan helpen in de strijd om de wereldtitel met Lando Norris.

Iedereen die Red Bull een warm hart toedraagt, kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe pakket. Adviseur Helmut Marko gaf al aan dat in de Verenigde Staten de snelheid van de Red Bull terug moet komen. Toch tempert Horner juist de verwachtingen van de aankomende upgrades. “Het raceweekend in Austin is een belangrijk moment, dus ik denk dat alle teams daar met iets nieuws komen”, stelt de teambaas in de F1 Nation-podcast.

“Ferrari neemt iets groots mee en ik denk dat McLaren en Mercedes ook iets groots meenemen. We willen voortborduren op het begrijpen van wat de auto doet. Pas in Monza kwamen we erachter hoe we de auto tussen de voor- en achterkant in balans kunnen houden. Dat zorgt voor vertrouwen bij de coureurs.”

Los van het feit of de updates de bolides van Verstappen en Perez gaan helpen om de strijd met concurrentie aan te gaan, is er nog een opzichzelfstaande uitdaging. “De eerste sector is ontzettend snel en de baan is opnieuw geasfalteerd. Daar moeten we rekening mee houden”, doelt Horner op het karakteristieke eerste gedeelte van de baan in Austin.

“Daarnaast is het een sprintweekend, dus we moeten direct snel zijn. Dat moeten we allemaal meenemen. Iedereen in het team werkt ontzettend hard om de problemen te begrijpen en bespreekbaar te maken. Hopelijk zitten er in Austin oplossingen op de auto.” (SN)…[+]