Aanhouding verdachte roofoverval waardetransportvoertuig

1 100 liter brandstof

PARAMARIBO – Medewerkers van de afdeling Cold Case Unit ressorterend onder de afdeling Kapitale Delicten, hebben dinsdag de verdachte L.B. opgespoord en aangehouden.

L.B. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewapende roofoverval op 25 augustus 2023 aan de Calcuttastraat, waarbij de bestuurder en de mede-inzittende C.S. van een waardetransportvoertuig van H.J. Cambio door vijf gewapende manspersonen werden beschoten. Met zware schotverwondingen werd de mede-inzittende C.S., die niet aanspreekbaar was, voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij kort na aankomst het leven liet. De andere inzittende bleef ongedeerd, meldt de politie.

In deze zaak is er eerder al een opsporingsbericht uitgegeven van Verbond Marlon, die nog voortvluchtig is. Aan de opsporing en aanhouding van de overige verdachten word gewerkt. Hangende het onderzoek is de verdachte L.B. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld…[+]