Stichting 1 voor 12 levert negentiende woning op

5--1voor12

PARAMARIBO – Stichting 1 voor 12, onder leiding van Louis Vismale, heeft haar 19de woning aan een hulpbehoevende opgeleverd. De tweekamerwoning is binnen anderhalve maand opgezet voor Nanda Lawtoe, moeder van zes kinderen. Zij had haar woningnood eerder voorgelegd aan de organisatie. Het gezin was op gegeven moment zwervende, hetgeen 1 voor 12 ertoe bewoog een woning voor Lawtoe neer te zetten op haar moeders perceel.

Mohamed Ozir heeft als grootste donateur van 1 voor 12 zijn bijdrage geleverd. Lawtoe mocht woensdag in bijzijn van Harold Pultoo, geestelijk adviseur van president Chandrikapersad Santokhi, haar nieuwe woning betreden. Het staatshoofd was voor de overdracht uitgenodigd, maar had zich vanwege andere verplichtingen door de geestelijke laten vertegenwoordigen. Pultoo bracht namens de president de felicitaties over aan het gezin en deed ook de inzegening van de nieuwe woning. Vismale gaf aan dat het de 19de woning is die 1 voor 12 met steun van donateurs heeft kunnen bouwen. De organisatie, die ook al 19 jaar bestaat, voert sociale projecten uit en zet zich in voor minderbedeelden.
Vismale deed via Pultoo het verzoek aan president Santokhi om de Stichting 1 voor 12 in het sociaal bestand van de overheid op te nemen, zodat ook de organisatie ondersteuning van de Staat kan ontvangen of meegenomen wordt in sociale projecten. De stichtingsvoorzitter zegt het goede werk te zullen voortzetten en hoopt ook op verdere ondersteuning van de samenleving. Lawtoe zelf deed ook een beroep op steun van het staatshoofd. Daartoe overhandigde zij een verlanglijstje aan Pultoo. Van de firma B-Singh Trading mocht het gezin alvast enkele huishoudelijke spullen, waaronder een gasfornuis, in ontvangst nemen.
…[+]