Barcelona neemt goede stap richting finale Copa del Rey

barcelona neemt

VOETBAL – Barcelona staat met één been in de finale van de Copa del Rey. Het eerste halvefinale-duel met Villarreal werd niet zo een zinderende thiller als anderhalve week geleden in de competitie. Dankzij doelpunten van Lionel MessiAndrés Iniesta en Gerard Piqué won Barcelona met 3-1. Manu Trigueros nam de enige treffer van de gasten voor zijn rekening. De return in El Madrigal is op 4 maart. De thuisploeg spijkerde in de eerste helft de bezoekers volledig vast op eigen helft. Lange tijd hield Villarreal zich echter uitstekend staande: behoudens een gevaarlijke voorzet van Messi, gevolgd door een schietkans voor de sterspeler, hoefde doelman Sergio Asenjo zich nauwelijks druk te maken. De 0-0 stand leek dan ook de rust te gaan halen, maar in de laatste vijf minuten voor het scheiden der helften voerde Barcelona het tempo alsnog op.(VZ).(Foto: Voetbalzone)…[+]