Brazilië plaatst zich voor kwartfinale

Brazilië-plaatst-zich-voor-kwartfinale

VOETBAL – Brazilië heeft net genoeg gedaan om over te gaan naar de kwartfinale van de Copa America. Brazilië kwam in groep D niet verder dan een gelijkspel tegen Colombia: 1-1. Costa Rica, dat zijn laatste wedstrijd won van Paraguay met 2-1, mist de volgende ronde. Colombia eindigt als groepshoofd.

Brazilië moest minstens gelijkspelen tegen Colombia om de volgende ronde te halen of hopen dat Costa Rica zijn wedstrijd tegen Paraguay niet zou winnen. Bondscoach Dorival Júnior zag Brazilië ook een goed begin maken. In de twaalfde minuut schoot Raphinha de vrije trap prachtig binnen en Brazilië nam de voorsprong: 1-0. Colombia moest minstens een gelijkspel behalen om als groepswinnaar door te gaan. Het team ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. James Rodríguez kwam heel dichtbij, maar kon Alisson niet verslaan. In de negentiende minuut werd  Alisson wel verslagen. Davinson Sánchez kopte de bal achter de doelman van Brazilië, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Brazilië kon opgelucht ademhalen, want op dat moment stond Costa Rica voor met 2-0. Francisco Calvo en Josimar Alcócer maakten de doelpunten voor Costa Rica. Colombia drong aan, waardoor er ruimtes ontstonden in zijn achterhoede. Vooral Vinicius Junior maakte gretig gebruik hiervan. Zo werd Vinicius Junior in de 43ste minuut in het gebied neergehaald door Daniel Muñoz, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop. Het Braziliaanse kamp was niet blij met deze beslissing en liet dat ook blijken.

De gemiste kansen kwamen Brazilië duur te staan, want in blessuretijd was het Muñoz die de gelijkmaker maakte: 1-1. In de tweede helft werd het een fysieke strijd tussen deze twee landen. In de 56ste minuut kreeg Brazilië goed nieuws toen Paraguay de achterstand verkleinde tot 2-1 door een doelpunt van Ramón Sosa. Hierdoor moest Costa Rica minimaal nog drie doelpunten maken om een beter doelsaldo dan Brazilië te hebben.

Naarmate de tijd verstreek, begon Colombia te spelen voor een gelijkspel. Dit zou genoeg zijn voor de Colombianen om als groepshoofd te eindigen in groep D. Brazilië kon niet meer door de stugge verdediging van Colombia breken, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Ook in de wedstrijd tussen Costa Rica en Paraguay werd niet meer gescoord, het bleef 2-1.

Door deze resultaten eindigt Colombia met zeven punten op de eerste plaats in groep D. Brazilië wordt tweede met vijf punten. Deze twee landen plaatsen zich hiermee voor de kwartfinale. Costa Rica met vier punten en Paraguay met geen enkel punt zijn uitgeschakeld. …[+]