Britse krokodillenexpert krijgt jarenlange celstraf voor seksueel misbruik honden
LONDON – De Britse krokodillenexpert Adam Britton is donderdag veroordeeld tot meer dan tien jaar celstraf voor het seksueel misbruik van tientallen honden. Britton, in het verleden programmamaker voor de BBC en National Geographic, mag ook nooit meer een dier bezitten.
Het hooggerechtshof in het noorden van Australië heeft de 53-jarige Britton veroordeeld tot tien jaar en vijf maanden gevangenisstraf, meldt de BBC. Daar woont Britton al meer dan twintig jaar. De krokodillenexpert zou minimaal 42 honden hebben gemarteld en daarvan 39 hebben gedood. Ook gaf hij vier aanklachten van toegang tot kindermisbruikmateriaal toe. Britton werd in 2022 gearresteerd nadat de politie een video van hem in handen had gekregen. Daarop was te zien hoe hij honden seksueel misbruikte, martelde en vermoordde. Sindsdien zat hij vast en had hij de aanklachten bekend.
De krokodillenexpert gaf toe dat hij mensen had overgehaald hun honden aan hem te geven. Vervolgens martelde hij ze in een daarvoor omgebouwde container, die hij zijn “martelkamer” noemde. Hij nam zijn daden op en deelde die online onder valse namen. Sommige overblijfselen van de honden die hij vermoordde, voerde hij aan andere dieren, verklaarde Britton.
De rechter waarschuwde mensen in de rechtszaal geregeld de ruimte te verlaten vanwege de gruwelijkheden die werden behandeld. Volgens aanwezige verslaggevers renden meermaals mensen huilend de zaal uit. De rechter noemde zijn daden “onbeschrijfelijk” en “grotesk”, meldt het Australische ABC News. Britton groeide op in het Verenigd Koninkrijk voordat hij naar Australië verhuisde om met krokodillen te werken. De zoöloog had een wereldwijde reputatie opgebouwd voor zijn expertise. Hij was zelfs gastheer voor David Attenborough terwijl die een deel van de Life in Cold Blood-docuserie op zijn land opnam. Overigens bestaat er een kans Britton hij zijn straf niet volledig hoeft uit te zitten. Inclusief de tijd die hij al heeft gezeten, kan Britton in september 2028 voorwaardelijk vrij komen. (NU.nl)…[+]