Canada treft Argentinië in halve finale

Canada treft Argentinië in de halve finale

VOETBAL – Canada zal titelverdediger Argentinië treffen in de halve finale van de Copa America. Vrijdag won Canada na het nemen van strafschoppen van Venezuela met 4-3. De wedstrijd eindigde na 90 minuten spelen gelijk: 1-1.

Venezuela begon als favoriet aan dit duel. Het land heeft al zijn groepswedstrijden gewonnen, maar kwam tegen Canada al vroeg op een achterstand. In de veertiende minuut gaf Jacob Shaffelburg de voorsprong aan Canada: 1-0. Hierna kreeg Canada kansen om zijn voorsprong te verdubbelen, maar het faalde. De beste kans was voor Alphonso Davies, die alleen tegenover doelman Rafael Romo kwam te staan, maar miste. Venezuela kon maar niet in het spel komen en hierdoor ging Canada met een voorsprong naar de kleedkamer.

Venezuela begon de tweede helft veel beter. José Andrés Martinez en Eduard Bello konden de score niet op gelijk hoogte brengen. De druk van Venezuela werd steeds groter en in de 65ste minuut viel de gelijkmaker. Salomón Rondón lobde de bal over doelman Maxime Crépeau, die ver stond van zijn doellijn: 1-1. In de slotfase kreeg Canada de mogelijkheid om de overwinning binnen de 90 minuten te pakken, maar Davies schoot de bal naast het doel.

Strafschoppen moesten hierdoor de winnaar bepalen. Canada was beter en won de strafschoppenserie met 4-3. Yangel Herrera, Jefferson Savarino en Wilker Ángel konden hun strafschop niet benutten. Voor Canada maakte Ismaël Koné de winnende strafschop…[+]