Chili en Peru gooien het op een akkoordje

WhatsApp-Image-2024-06-21-at-23

VOETBAL – Voor 43,030 supporters hebben Peru en Chili het op een akkoordje gegooid tijdens hun ontmoeting in de Copa América. In het AT&T Stadium (Texas) eindigde de groep A-wedstrijd vrijdagavond in 0-0.

Peru begon de wedstrijd veel beter en vooral Luis Advincula was een doorn in het oog voor de Chileense verdediging. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam Chili deze over en kreeg ook de eerste grote kans. Alexis Sánchez schoot de voorgetrokken bal van dichtbij over het doel van doelman Pedro Gallese. Chili bleef de wedstrijd domineren in de resterende minuten van de eerste helft, maar slaagde er niet in te scoren. Peru vormde in de eerste helft geen gevaar voor de 41-jarige Chileense doelman Claudio Bravo. Hierdoor gingen beide teams de kleedkamer in met een blanco score.

In de tweede helft viel de eerste grote kans voor Peru. Gianluca Lapadula kon in de 57ste minuut van korte afstand geen goed contact maken met de bal, waardoor Bravo het leder makkelijk kon stoppen. Hoewel Chili in de tweede helft het meeste balbezit (66%) had, kon het team geen doelrijpe kansen creëren. Hierdoor eindigde de wedstrijd precies zoals deze begon: 0-0.

Door het gelijkspel tussen Peru en Chili staat titelvoerder Argentinië in groep A op de eerste plaats met drie punten. Chili en Peru volgen met elk één punt. Canada is de hekkensluiter van deze groep met geen enkel punt. Chili speelt zijn volgende wedstrijd tegen Argentinië en Peru tegen Canada. …[+]