Chotkan speelt remise tegen Li

Chotkan-speelt-remise-tegen-Li

SCHAKEN – Rithvik Chotkan heeft brokken gemaakt in de zesde ronde van de Nationale Jeugdschaakkampioenschappen, die door de Surinaamse Schaakbond worden georganiseerd. In het Denksportcentrum speelde hij in de U-12-klasse remise tegen Sheldon Li.

Chotkan had de volle winst behaald uit de vijf rondes, maar kon zijn zesde wedstrijd op rij niet winnen. Door de remise brengt Li de spanning terug in de U-12-klasse. Janice Orasji, Jayden Zeng en Nathan Tjon Hing wonnen allen in de zesde ronde en staan nu een halve punt achter Chotkan. Orasji won van Selena Wu, Zeng van Havisha Ramesar en Tjon Hing van Ayush Bridjlal. In de zevende ronde speelt Chotkan tegen Ayden Lee, Zeng tegen Orasji en Tjon Hing tegen Daenerys Pawirodikromo.

Roger Orasji en Jason Yeung hebben hun 100% score wel behouden in de U-14- en U-18-klasse. Roger Orasji won in de zesde ronde van Ramiro Fong en staat hiermee alleen aan kop met zes punten. In de zevende ronde zal Orasji het opnemen tegen Elise Wu, die op de vierde plaats staat met 4,5 punt. Yeung maakte geen fout tegen Maylee Tjong Tjin Joe en won zijn zesde wedstrijd. Yeung stevent hierdoor regelrecht af op het kampioenschap in deze klasse. In de zevende ronde speelt Yeung tegen Arnav Chotkan, die op de vijfde plaats staat met 3,5 punt.

In de U-16-klasse gaat het spannend aan toe. In deze klasse staan Terrence Wu en Ky-Mani Wijnhard aan kop met vijf punten. Beide schakers wonnen hun wedstrijd in de zesde ronde. Wu versloeg Yashveer Ramautarsing en Wijnhard versloeg Ishaan Oedit. In de zevende ronde speelt Wijnhard tegen Ramautarsing en Wu tegen Lucas Jong A Lock.