Duitsland grijpt groepswinst

08-Duitsland-grijpt-groepswinst

VOETBAL – Duitsland heeft in de extra tijd een punt gepakt tegen Zwitserland (1-1). Door een treffer van Niclas Füllkrug zijn de Duitsers nu groepswinnaar van Groep A gewonnen en zij voegen zich aan de kant van het schema met Portugal en Spanje.
Duitsland begon sterker dan Zwitserland en dat kwam door Jamal Musiala. De 21-jarige aanvaller dribbelde er weer eens op los zoals hij dit hele toernooi al doet en dat leverde bijna meteen een grote kans op. Een kans en doelpunt kwam er daar dus niet van, maar even later wel. Robert Andrich probeerde het eens van grote afstand en met succes. De 29-jarige middenvelder maakte zijn eerste interlandtreffer, maar daar ging een streep doorheen. Musiala maakte voorafgaand aan de treffer een overtreding die door de VAR werd geconstateerd.
Na de afgekeurde treffer van Duitsland kwam Zwitserland wat meer in de wedstrijd. Sterker nog, de Zwitsers kwamen wel op voorsprong. Dan Ndoye deed wat Andrich voor Duitsland deed, maar dan geldig: een eerste interlanddoelpunt maakte. De aanvaller van Bologna stond op de goede plaats om een mooie Zwitserse aanval binnen te werken vanuit een volley. Voor rust bleef Zwitserland brutaal, maar de 0-2 bleef uit.
Na rust ging Duitsland op jacht naar de gelijkmaker. Het gevaar moest van Florian Wirtz en Musiala komen. Eerstgenoemde stak laatstgenoemde op mooie wijze weg, maar zijn schot belandde op de vuisten van Yann Sommer. Gedurende de tweede helft gebruikte Nagelsmann al zijn wissels en zijn ploeg klopte daarna wat meer op de deur.
Toch was het Zwitserland dat de wedstrijd in het slot leek te gooien. Ruben Vargas ontsnapte achter de laatste Duitse lijn, maar hij vertrok uit buitenspelpositie waardoor zijn goal niet door ging. Duitsland kopte vervolgens nog een keer op de deklat, maar de gelijkmaker kwam er op een later moment. Invaller Niclas Füllkrug kopte Duitsland naar de groepswinst. (VI)…[+]

Jamal Musiala (m) van Duitsland verliest de bal. (Foto: ESPN)