FC Leiding wint zestiende lidbondentoernooi

SVB

VOETBAL – FC Leiding moest tot het uiterst gaan om het kampioenschap van het lidbondentoernooi dat door de Surinaamse Voetbal Bond wordt georganiseerd, te pakken. In de finale werd Kampong Baroe in de verlenging verslagen met 5-2. Na 90 minuten spelen eindigde de wedstrijd gelijk: 2-2. Beide teams promoveren naar de SVB-topsectie.

FC Leiding, kampioen van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond, eindigde in zijn groep op de eerste plaats en Kampong Baroe, kampioen van Saramacca, eindigde in zijn groep ook op de eerste plaats. Om de overal winnaar te bepalen van het zestiende lidbondentoernooi, kwamen deze twee teams tegen elkaar uit. FC Leiding begon de wedstrijd goed en nam in de 25ste minuut de voorsprong door een doelpunt van Gianni Biaka: 1-0. Het team uit Saramacca vocht terug en in de 27ste minuut werd de score gelijk getrokken door Jonathan Seedo: 1-1. Door het doelpunt te maken was het ritme nu aan de kant van Kampong Baroe, dat heel dichtbij kwam om de voorsprong te nemen. Echter, Kampong Baroe kreeg een domper te verwerken, toen Andwille van Zichem zijn tweede gele kaart kreeg. Kampong Baroe moest verder met tien man.

In de tweede helft speelde Kampong Baroe terughoudend en loerde om munt te slaan via de counters. Dit kreeg het team ook in de 51ste minuut en Armando Lugard gaf Kampong Baroe de voorsprong: 1-2. FC Leiding opende een fel offensief en drie minuten na het doelpunt van Lugard werd de score gelijk getrokken. Amunike Kewal maakte het doelpunt: 2-2.

Kampong Baroe begon hierna heel stug te verdedigen en FC Leiding kon niet achter de verdediging komen. Hierdoor eindigde de wedstrijd gelijk en werd verlengd met 2×15 minuten. Het verzet van Kampong Baroe brak al in de derde minuut van de eerste verlening. Gianni Gazon gaf FC Leiding de voorsprong: 3-2. Kampong Baroe was hierdoor genoodzaakt op zoek te gaan naar het derde doelpunt en dit werd de ploeg fataal. Biaka en Anverny Linger bepaalden de eindstand op 5-2. FC Leiding heeft hiermee ongeslagen het kampioenschap van het lidbondentoernooi behaald. …[+]