IMT plaatst zich voor bekerfinale

VOETBAL – Inter Moengo Tapoe (IMT) is de tweede finalist van de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Dr Franklin Essedstadion won IMT de halvefinaleontmoeting van PVV met 4-2. IMT zal in de finale spelen tegen Robinhood.

IMT kende een goed begin en al in de derde minuut werd de score geopend. Het doelpunt werd gemaakt door Rivaldo Doorson: 1-0. PVV moest hierdoor heel vroeg achter de feiten aanhollen, als ze de finale wilde halen. Het team kreeg ook de kansen maar deze werden niet benut. Dit kwam het team duur te staan, want vlak voor het rustsignaal was het Jeame Naana die het tweede IMT-doelpunt maakte: 2-0.

PVV begon de tweede helft goed, maar zijn  verzet werd in de 53ste minuut gebroken door Doorson, die zijn tweede doelpunt maakte: 3-0. IMT koerste hiermee naar de finale. In de 67ste minuut maakte Garvey Kwelling het nog even spannend. Hij maakte het eerste doelpunt van PVV: 3-1. PVV kreeg motivatie om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Die kwam  niet. In de 77ste minuut werd de voorsprong van IMT wederom verruimd naar drie doelpunten. Romeo Kastiel maakte het doelpunt: 4-1. Twee minuten na het doelpunt van Kastiel, vond Kwelling weer het net: 4-2. Verder dan dit kwam PVV niet; IMT plaatst zich voor de finale…[+]