Mexico plaatst zich niet voor kwartfinale

mexico

VOETBAL – De derde keer op rij is Mexico ‘El Tri’ in de groepsfase van de Copa America uitgeschakeld. Mexico kwam tegen Ecuador niet verder dan een 0-0 gelijkspel in groep B. Ecuador en Mexico eindigen met vier punten, maar Ecuador (+1) heeft een beter doelsaldo dan Mexico (0). Venezuela eindigt op de eerste plaats.

El Tri moest deze wedstrijd winnen, anders zouden ze naar huis gaan. Echter, begon het team minder, door de bal in de zesde minuut nonchalant weg te geven. Enner Valencia van Ecuador veroverde de bal, maar César Montes maakt een overtreding op Valencia en kreeg hiervoor de gele kaart. Mexcio herpakte zich hierna en claimde een strafschop in de elfde minuut, toen de bal tegen de hand kwam van Willian Pacho. De scheidsrechter floot niet hiervoor. Hierna kreeg Luis Chávez en Julián Quiñones goede mogelijkheden om Mexico op voorsprong te zetten, maar faalde. De beste kans van Ecuador in de eerste helft viel voor Kevin Rodríguez, maar hij miste. Hierdoor gingen de teams de kleedkamer binnen met een blanco score.

In de tweede helft voerde Mexico de druk op en Santiago Giménez kwam heel dichtbij. De aanvaller van Feyenoord kopte het bal over het doel. In de 57ste minuut claimde El Tri voor de tweede keer een strafschop, toen Gerardo Arteaga in het gebied werd hard werd aangepakt door Félix Torres. Wederom floot de scheidsrechter niet voor een strafschop. Ecuador, die genoeg had een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken, verdedigde met man en macht. Mexico kon niet door de stugge verdediging van zijn tegenstander komen.

Bondscoach Jaime Lozano van Mexico was niet tevreden en bracht Uriel Antuna en Guillermo Martínez binnen de lijnen, maar ook dit mocht niet baten. Ecuador bleef stug verdedigen. De tijd van geen goede vriend van El Tri en begon meer spelers de aanval op te sturen. Ecuador kreeg hierdoor de ruimtes om de aanval op te zoeken. Geen van beide landen vonden het net en de wedstrijd eindigde hoe het begonnen was.

In de ander wedstrijd in dit groep won Venezuela van Jamaica met 3-0. Na een 0-0 ruststand was het Eduard Bello, Salomón Rondón en Eric Ramirez die de doelpunten maakten. Venezuela eindigt met negen punten uit drie wedstrijden. Ecuador en Mexico eindigen met vier punten. Op basis van doelsaldo wordt Ecuador tweede en Mexico derde. Jamaica eindigt op de vierde plaats met geen enkel punt…[+]