Mexico wint nipt van Jamaica

jamaica

VOETBAL – Mexico moest tot het uiterste gaan om de drie punten te pakken tijdens de Copa América. In het NRG Stadium (Houston) werd Jamaica verslagen met 1-0, na een 0-0 ruststand.

Mexico begon de wedstrijd veel beter, wat leidde tot veel balverlies bij Jamaica. Het Caribische land kwam echter goed weg met de fouten die het maakte in de achterhoede. Bondscoach Heimir Hallgrímsson van Jamaica zag dit en veranderde zijn formatie. Jamaica begon met vijf verdedigers te spelen om zo weinig ruimte te geven aan Mexico. Jamaica kon hierdoor Mexico in bedwang houden. Mexico probeerde een opening te vinden in de compacte verdediging van Jamaica, maar kreeg in de 30ste minuut een domper te verwerken. Aanvoerder Edson Álvarez raakte geblesseerd en werd vervangen door Luis Romo. Mexico verloor hierdoor zijn motor op het middenveld en het spel van El Tri liep niet meer. Hierdoor gingen beide teams met een blanco score naar de kleedkamer.

Jamaica begon de tweede helft sterk. Het team kreeg binnen 30 seconden na de herstart een goede kans om op voorsprong te komen, maar de Mexicaanse doelman Julio González stopte de poging van Kasey Palmer. Jamaica bleef druk uitoefenen en in de 50ste minuut werd doelman González verslagen door de Jamaicaan Michail Antonio. Het doelpunt werd afgekeurd nadat bleek dat Antonio buitenspel stond. De Mexicaanse supporters haalden opgelucht adem.

Mexico herpakte zich en begon beter te spelen. In de 56ste minuut wilde de Mexicaanse spelers een strafschop nadat de bal de hand van Joel Latibeaudiere raakte, maar zowel de scheidsrechter als de VAR wilden hier niets van weten. Na gemiste kansen van Luis Chávez en Julián Quiñones was het uiteindelijk Gerardo Arteaga die het net vond voor Mexico. Het afstandsschot van Arteaga was te machtig voor de Jamaicaanse doelman Jahmali Waite: 1-0.

Hierna gooide Jamaica alles in de aanval. De ingevallen Kaheim Dixon kreeg de beste kans, maar zijn schot kon doelman González niet passeren. Mexico hield stand en boekte een zwaarbevochten zege…[+]