Natio speelt gelijk tegen Costa Rica in Concacaf Nations League

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.03.00

VOETBAL – In een bomvol Essedstadion heeft Suriname vrijdagavond een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Costa Rica in de Concacaf Nations League. De wedstrijd in groep A eindigde 1-1.

Costa Rica begon sterk en zette Suriname meteen onder druk. Dit resulteerde al in de dertiende minuut in een doelpunt van Josimar Alcócer: 0-1. Na de vroege voorsprong trok Costa Rica zich geleidelijk terug, waardoor Suriname meer balbezit kreeg. Na enkele kansen gemist te hebben, wist Gleofilo Vlijter in de 34ste minuut een voorzet van Sheraldo Becker tot doelpunt te promoveren: 1-1. Dit doelpunt gaf Suriname een boost, maar de ploeg slaagde er niet in de Costa Ricaanse doelman een tweede keer te passeren.

In de tweede helft kwam Suriname sterker uit de kleedkamer en zette Costa Rica flink onder druk. De situatie werd voor Costa Rica moeilijker toen Alcócer in de 51ste minuut een rode kaart kreeg. Ondanks het numerieke overwicht kon Suriname niet doordrukken. Pas in de slotfase verhoogde Natio de druk opnieuw. Vooral Sheraldo Becker kreeg twee grote kansen;  die bleven echter onbenut.

Met het gelijkspel pakt Suriname één punt. In groep A gaat Costa Rica nu aan kop met vijf punten uit drie wedstrijden. Suriname staat derde met vier punten uit drie duels, terwijl Guatemala tweede staat met vier punten uit twee wedstrijden…[+]