Olympisch kampioen Mu verliest tijdens trials 800 meter Spelen in Parijs

Olympisch kampioen Mu mist op 800 meter Spelen in Parijs

ATLETIEK – De Amerikaanse Athing Mu kan haar olympische titel op de 800 meter niet verdedigen op de Olympische Spelen van Parijs. De 22-jarige atlete kwam tijdens de trials in Eugene ten val en kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken.

Mu raakte in de eerste van de twee rondes verstrikt in een groepje en viel op de grond. Ze rolde door op haar rug en krabbelde weer overeind. In tranen kwam Mu over de finish. Ze besloot na afloop geen interviews te geven. Alleen de atletes die eindigden in de top drie verzekerden zich van een olympisch ticket. Dat waren Nia Akins, Allie Wilson en Juliette Whittaker. Akins won de race in 1.57,36. Mu kwam met een achterstand van 22 seconden op Akins als negende over de finish.

Mu won drie jaar geleden op de Spelen van Tokio twee keer goud. Ze was de beste op de 800 meter en won met het Amerikaanse estafetteteam de 4×400 meter. Ze kroonde zich in 2022 ook tot wereldkampioene op de 800 meter. Op het WK in 2023 veroverde Mu het brons. Mu had haar seizoen afgestemd op de trials en daarvoor nog geen wedstrijd gelopen. Ze wilde eerst volledig hersteld zijn van een blessure. (Nusport)…[+]