Oostenrijk verslaat Polen

Oostenrijk

VOETBAL – Oostenrijk doet weer helemaal mee in groep D. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick won, mede dankzij een scorende Gernot Trauner, van Polen met 3-1.

Polen verloor afgelopen zondag met 1-2 van Nederland, terwijl Oostenrijk met een minimaal verschil onderuit ging tegen Frankrijk. Bij Polen was Robert Lewandowski vrijdagavond wedstrijdfit, al begon de superspits nog op de bank. Trauner, die tegen Les Bleus invaller was, verscheen in de basis. Hij beschaamde het vertrouwen van Rangnick allerminst. De verdediger van Feyenoord kopte na negen minuten geweldig raak en zette Oostenrijk op voorsprong.

Naarmate de eerste helft vorderde drong Polen meer en meer aan. De gelijkmaker van Krzysztof Piatek was dan ook niet onverdiend. De spits benutte een niet te missen rebound na een standaardsituatie. Op slag van rust was Pjotr Zielinski heel dicht bij een voorsprong voor Polen. De spelmaker van SSC Napoli krulde een vrije trap heerlijk over de muur, maar zag dat zijn schot gekeerd werd door keeper Pentz. In het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig, al veranderde dat in het laatste halfuur. Lewandowski maakte voor het eerst dit EK zijn opwachting. Zes minuten na de wissels kwam Oostenrijk weer op voorsprong.

Christoph Baumgartner was na een mooi overstapje van Marko Arnautovic het eindstation van een heerlijke Oostenrijkse aanval. Polen startte een slotoffensief om voor de tweede keer gelijk te maken, in de omschakeling versierde Oostenrijk een dubieuze penalty. Marcel Sabitzer werd gevloerd, Arnautovic pakte het cadeautje van elf meter uit. Polen kwam de genadeklap niet meer te boven en verliest dus voor de tweede keer dit EK. (VP) …[+]