Panama niet opgewassen tegen Uruguay

VOETBAL – Uruguay is zijn Copa America traject gestart met een zege. In het Hard Rock Stadium (Florida) werd Panama in groep C verslagen met 3-1. Uruguay stond bij de rust al voor met 1-0.
De vijftienvoudige Copa America winnaar Uruguay startte de wedstrijd beter. Al vanaf het begin werd het doel van Orlando Mosquera onderdruk gezet. Zo misten Giorgian de Arrascaeta, Federico Valverde, Darwin Núñez en Ronald Araujo de mogelijkheid om hun land op voorsprong te zetten. Na paar keren gefaald te hebben werd in de zestiende minuut de score geopend: 1-0. Maximiliano Araújo schoot van afstand de bal in de touwen. Doelman Mosquera kon de inzet niet stoppen. In de eerste helft kon Panama geen tegenstand bieden aan een van de voetbalreuzen van Zuid-Amerika. Uruguay kreeg na het doelpunt van Araújo tal kansen, maar allemaal werden onbenut gelaten. Hierdoor ging Uruguay de kleedkamer binnen met een minimale voorsprong.

In de tweede helft kwam Panama beter opdagen en kreeg ook paar goede mogelijkheden in de beginfase. José Fajardo, Roderick Miller en Puma Rodríguez konden hun mogelijkheden niet omzetten in doelpunten. Ook in de tweede helft ging Uruguay heel knullig om met de kansen. De gouden kans viel voor Valverde, maar de middenvelder van Real Madrid miste. Hierdoor bleef Panama hoop hebben om toch iets uit de wedstrijd te halen. In de slotfase verdwijnt die hoop, toen Núñez het net vond: 2-0. De Liverpool aanvaller verschalkte Mosquera met een laag schot. Het verzet van Panama was gebroken en in de blessuretijd kopte Matías Viña het derde doelpunt binnen. Panama deed echter iets terug na het doelpunt van Viña. Amir Murillo redde de eer voor Panama door een tegendoelpunt. Panama lijdt hiermee zijn vijfde nederlaag tegen Uruguay.…[+]