Real Madrid voor vierde keer wereldkampioen

real madrid bah

VOETBAL – Real Madrid is er voor de vierde keer in de geschiedenis van de club in geslaagd om wereldkampioen te worden. Het sterrenensemble van Carlo Ancelotti was zaterdagavond in Marokko met 2-0 te sterk voor San Lorenzo, de winnaar van de Copa Libertadores. Sergio Ramos en Gareth Bale waren de doelpuntenmakers voor Real. Cristiano Ronaldo wist het net ook al niet te vinden tegen Cruz Azul, in de halve finale van het WK voor clubteams, en was daar volgens de Spaanse media erg teleurgesteld over. Ancelotti zei na afloop dat hij zeker wist dat Ronaldo zijn doelpunten had bewaard voor de finale, maar de aanvaller scoorde dus opnieuw niet. Real had de goals van zijn sterspeler niet nodig, want Ramos en Bale stonden op. Eerstgenoemde opende acht minuten voor rust de score, met een rake kopbal uit een corner.(VZ)…[+]