Real-toptalent Endrick ontsnapt aan rood na absurde actie

17.00 Real-toptalent Endrick ontsnapt aan rood na absurde actie

VOETBAL – Real Madrid heeft het thuisduel met Deportivo Alavés nipt gewonnen (3-2) en gaf in de slotfase een riante voorsprong nog bijna uit handen. Na afloop was dat echter niet waar het over ging. Een merkwaardige overtreding van Real-aanvaller Endrick, die ontsnapte met geel, zorgde voor flink wat consternatie.
Het Braziliaanse toptalent kreeg in de 83e minuut geel, maar dat had ook een andere kleur kunnen zijn. Zonder dat er een bal in de buurt was gaf Endrick zijn directe tegenstander Mouriño een keihard knietje in het kruis. De verdediger van Alavés ging schreeuwend van de pijn naar de grond. In Spanje leidde de actie tot verbazing. “Het was een duidelijke rode kaart”, zei Alavés-coach Luis García na afloop. “Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit geen rood vindt.”
Ook de VAR greep niet in, tot ongeloof van oud-scheidsrechter Iturralde González. “Ik denk dat de scheidsrechter het als roekeloos beoordeelde en slechts geel gaf. Maar ik vind dat er rood had moeten worden gegeven”, zei hij tegen Cadena SER. Daar was ex-arbiter Muñiz Fernández het mee eens. “Dit is een overduidelijke rode kaart. Het is geweldadig gedrag zonder dat er een bal in de buurt is”, zei hij tegen Onda Cero.
Lucas Vázquez maakte al in de eerste minuut de openingstreffer, op aangeven van Vinícius Júnior. Kylian Mbappé tekende vlak voor rust voor 2-0 na een fraaie hakbal en een combinatie met Jude Bellingham. Rodrygo trof doel in de openingsfase van de tweede helft: 3-0.
De Italiaanse coach Carlo Ancelotti (zijn 300ste duel met Real Madrid) wisselde Mbappé, Rodrygo, Federico Valverde, Éder Militão en Vinícius Júnior. Hij gunde het vijftal enige rust met het oog op de stadsderby van zondag tegen Atlético Madrid. Deportivo Alavés knokte zich in de slotfase van de reguliere speeltijd terug in de wedstrijd. Carlos Benavídez scoorde in de 85e minuut en Kike García zorgde twee minuten later voor een spannende slotfase. De bezoekers uit Baskenland kregen nog twee kansen op de 3-3, maar scoorden niet meer. (AD)…[+]