Robinhood eerste bekerfinalist

Robinhood_1945

VOETBAL – Robinhood is de eerste finalist van de bekercompetitie georganiseerd door de Surinaamse Voetbal Bond. Woensdag in het Essedstadion versloeg Robinhood Notch met 4-1. Bij rust leidde Robinhood al met 3-0.
Notch begon sterk aan de wedstrijd, maar slaagde er niet in de kansen te benutten. Dit kwam hen duur te staan in de 32e minuut, toen Dimitrio Andro profiteerde van een fout van doelman Marfier Hupsel van Notch: 1-0. Hupsel trapte de bal niet goed weg en Robinhood maakte er gebruik van. Notch zocht direct naar de gelijkmaker, maar speelde nonchalant. Hierdoor kreeg Robinhood de kans om een ruime voorsprong te nemen. In de 33e minuut stond Shaquille Cairo alleen tegenover Hupsel en hij faalde niet: 2-0. Notch bleef nonchalant spelen en werd opnieuw gestraft in de 36e minuut. Jamilhio Rigters scoorde het derde doelpunt: 3-0. De spelers van Notch raakten gefrustreerd en begonnen agressief te spelen. Dit leidde tot een opstootje in de blessuretijd van de eerste helft. Andro en Robinho Pinas van Notch raakten slaags na een duel om de bal. De scheidsrechter had geen andere keuze dan beide spelers naar de kleedkamer te sturen. Ze ontvingen allebei een rode kaart.
In de tweede helft begon Notch goed, maar Robinhood vergrootte toch zijn voorsprong. Carlos da Silva schoot de bal achter Hupsel: 4-0. Hiermee was de wedstrijd beslist. In de 56e minuut kreeg Notch de kans om de schade te beperken. Orsen Vrede benutte een strafschop en bracht de eindstand op 4-1.
Robinhood zal in de finale spelen tegen de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen Inter Moengo Tapoe en PVV. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 19 juni…[+]