Robinhood werkt goede generale af voor vertrek naar Curaçao

Robinhood_1945

VOETBAL – Robinhood heeft een goede generale afgewerkt voor zijn vertrek naar Curaçao om deel te nemen aan de Caribbean Football Union (CFU) Club Shield. Woensdag werd Leo Victor in het Franklin Essedstadion verslagen met 2-1. Hiermee sluit Robinhood de reguliere competitie van de Suriname Major League af met 40 punten uit achttien wedstrijd en plaatst zich voor de play-offs.

Robinhood keek al vroeg tegen een achterstand aan tegen Leo Victor. Derice Linger maakte het doelpunt in de tiende minuut en Leo Victor stevende af op een stunt. De spelers van Robinhood lieten echter hun hoofd niet hangen en in de 25ste minuut raakte Shaquille Cairo nog de deklat. Ook kreeg Leo Victor de kans zijn voorsprong te vergroten, maar Milano Puta miste. Het verzet van Leo Victor brak in de 67ste minuut, toen Ravello Zijler uit een scrimmage de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. Het winnende doelpunt viel in de 85ste minuut, gemaakt door Roshiano Soebarman. Het schot van Soebarman was te machtig voor doelman Kevin Pandooi van Leo Victor.

De selectie van Robinhood vertrekt vandaag richting Curaçao en zal zondag de achtste finale spelen tegen de Frans-Guyanese vereniging Etoile Matoury. Vorig jaar ontmoetten deze twee teams elkaar al en Robinhood won destijds met 4-2. Jamilhio Rigters (2x), Shaquille Cairo en Carlos Da Silva maakten toen de doelpunten. Trainer Roberto Godeken gaat op Curaçao voor zijn derde Club Shield kampioenschap, nadat hij het eerste won in 2019 en het tweede in 2023…[+]