Surinaamse damesteam nadert top 100 in Schaakolympiade

chess olympiad

SCHAKEN-  Met vier rondes achter de rug staat het Surinaamse damesschaakteam net buiten de top 100 op de 45e Schaakolympiade in Boedapest, Hongarije. Het team bezet momenteel de 101ste plaats, terwijl het herenteam op de 167ste plek staat.

In de vierde ronde nam het damesteam het op tegen Bahrein. Het team, bestaande uit Victoria Kaslan, Alexandra Kaslan, Elise Wu en Maylee Tjong Tjin Joe, behaalde een overtuigende overwinning. De dames versloegen hun tegenstanders Najla Ahmed, Maran Almusawi, Hawra Sharaf en Wafa Yaqoob, en pakten daarmee twee punten uit vier wedstrijden.

Aan de top van het klassement bevinden zich teams zoals China, India, de Verenigde Staten, Armenië, Kazachstan, Oezbekistan en Mongolië, die allemaal de volle vier punten hebben behaald. In de komende vijfde ronde zal Suriname het opnemen tegen Sri Lanka, wat een kans biedt om de top 100 binnen te dringen.

Het herenteam kende echter een zware vierde ronde en verloor met 0-4 van Chinese Taipei. Het team bestond uit Jason Yeung, Imaan Kalidjo, Shaief Chashawa en Shiva Kalka, die hun wedstrijden verloren van Adelard Bai, Raymond Song, Austin Ching Wei en Ting-Hao Wang. Hierdoor blijft het herenteam steken op één punt. Teams als India, Spanje, China, Vietnam, Azerbeidzjan, Polen, Hongarije en Oekraïne hebben tot nu toe nog de volle punten binnengehaald. In de vijfde ronde staan de Surinaamse heren tegenover Fiji, waar zij hopen hun positie te verbeteren…[+]