Surinames volleybaldroom spat uiteen

volleybal

VOLLEYBAL – De droom van het Surinaamse U-23 volleybalteam om het kampioenschap van de Pan American Cup te winnen, is aan diggelen geslagen door Mexico. In de kwartfinale, gespeeld in de Anthony Nesty Sporthal, won Mexico overtuigend in drie sets en plaatste zich voor de halve finale.

Suriname begon sterk aan de wedstrijd en maakte het Mexico aanvankelijk lastig. Halverwege de eerste set stond Suriname zelfs voor met 7-6. Daarna ging het echter mis. Mexico voerde het tempo op, waar Suriname geen antwoord op had. De achterstand werd steeds groter en uiteindelijk verloor Suriname de eerste set met 19-25. De tweede set bleek de zwakste van het toernooi voor Suriname. Bijna niets leek te lukken, terwijl Mexico steeds verder uitliep. Deze set eindigde in een pijnlijke 10-25 nederlaag voor Suriname.

In de derde set toonde Suriname veerkracht en werd het een gelijk opgaande strijd. Het blok van Lorenzo Ochoa (Mexico) op Carlo Huisden (Suriname) bleek cruciaal, waardoor Mexico een kleine voorsprong nam bij 22-24. Een foutieve service van Isaias Gallegos gaf Suriname nog hoop (23-24), maar helaas kon het team dit niet verzilveren en verloor de set nipt met 23-25. Met deze nederlaag is Suriname uitgeschakeld voor het kampioenschap. Vrijdag neemt het team het op tegen Saint Vincent en de Grenadines voor een plek tussen de vijfde en achtste positie….[+]