Transie met een been in SML-play-offs

Transie

VOETBAL – Transvaal heeft nog één overwinning nodig voor een play-offs plaats in de competitie van de Suriname Major League. Zaterdag won het team van trainer Raymond Mannen ruim van Inter Wanica in het Essedstadion met 6-0.
Aan het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat Inter Wanica het offensief van Transvaal niet kon bijbenen. Zo werd de score al in de achtste minuut geopend door de jeugdige Dejean Kamsi. Transvaal ging door, maar de spelers gingen nonchalant om met de kansen. Toch lukte het Jerrel Wijks om in de eerste helft nog een doelpunt te maken voor Transvaal. In de tweede helft maakte Transvaal vier doelpunten. Dimitri Apai maakte er twee en Lalanie Tooy en Zerguinho Deira maakten de overige doelpunten. Transvaal blijft hiermee ongeslagen en heeft 36 punten uit veertien wedstrijden. In totaal moet elk team achttien wedstrijden spelen in de reguliere competitie.
PVV blijft nog hopen om zich te plaatsen voor de play-offs. Vrijdag won het team van Broki met 3-2. In de achtste minuut opende Cedric Norah de score voor Broki, maar Garvey Kwelling bracht de teams nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede helft nam Broki wederom de voorsprong door een doelpunt van Okinio Wens. Renzo Akrosie en Melito Brewster zorgden ervoor dat PVV de broodnodige drie punten pakte. Leo Victor won weer eens in de SML competitie. Het team won van Flora met 2-0. Rutger Rigters en Derice Linger maakten de doelpunten voor Leo Victor.…[+]