Uruguay met een been in kwartfinale

WhatsApp Image 2024-06-27 at 23.58.27_6a010a9c

VOETBAL – Uruguay is met een been in de kwartfinale van Copa America na de overwinning op Bolivia. In het MetLife Stadium (New Jersey) werd de ontmoeting in groep C gewonnen met 5-0. Facundo Pellistri, Darwin Núñez, Federico Valverde, Rodrigo Bentancur en Maximiliano Araújo maakten de doelpunten.

Uruguay begon goed aan de wedstrijd. Net als de vorige wedstrijd zat Luis Suárez op de bank, maar zag Núñez heel dichtbij komen om de score te open. In de tweede minuut schoot de Liverpool aanvaller net naast het doel. Uruguay hoefde niet lang te wachten op hun eerste doelpunt. In de zevende minuut bracht Ronald Araújo de bal in het gebied en Pellistri was als de kippen bij: 1-0.

Uruguay bleef domineren en Bolivia moest steeds achter de feiten hollen. Bolivia die zijn eerste wedstrijd verloor van USA met 0-2, moest deze wedstrijd winnen om een kans te maken om de volgende ronde te halen. De droom van Bolivia om de ontmoeting te winnen, spatte in de 21ste minuut uiteen.

Núñez ronde keurig af, nadat hij werd aangespeeld door Federico Valverde. Hierna kreeg Núñez tal van goede kansen, maar liet ze onbenut. Zo schoot de aanvaller in de 28ste minuut de bal tegen de paal.

In de tweede helft was Uruguay veel beter. In de 78ste minuut maakte Maximiliano Araújo het derde doelpunt en Valverde het vierde. De ingevallen Bentancur maakte  het vijfde doelpunt. In de 83ste minuut werd Núñez vervangen door Suárez, maar de aanvaller van Inter Miami kon geen doelpunt meepikken.

Eerder op de dag verraste Panama, die terugkwam van een achterstand tegen USA: 2-1. Folarin Balogun opende in de 22ste minuut de score voor USA, ondanks het team met tien man speelde. Timothy Weah kreeg in de achttiende minuut de rode kaart na interventie van VAR. Panama begon zijn numerieke meerderheid uit te buiten en in de 26ste minuut trok César Blackman de score gelijk. Panama bleef doorgaan en in de 83ste minuut maakte de ingevallen José Fajardo het tweede doelpunt. Kort hierna werd Panama ook gereduceerd naar tien man. Adalberto Carrasquilla kreeg de rode kaart.

In groep C staat Uruguay op de eerste plaats met zes punten uit twee wedstrijden. Uruguay heeft in zijn laatste wedstrijd tegen USA genoeg aan een gelijkspel om als groepshoofd over te gaan naar de kwartfinale. USA en Panama volgen hierna met drie punten. Bolivia staat op de laatste plaats met geen enkel punt. Bolivia heeft nog een kleine kans om de kwartfinale te halen…[+]