Uruguay wipt Brazilie eruit

Brazilië eruit gewipt door Uruguay

VOETBAL – Uruguay heeft voor een verrassing gezorgd door de favoriet in de kwartfinale van de Copa America te verslaan. Na het nemen van strafschoppen (4-2) won Uruguay van Brazilië, dat hiermee is uitgeschakeld. De wedstrijd eindigde 0-0. In de halve finale zal Uruguay spelen tegen Colombia, dat van Panama won met 5-0.

De jeugdige sensatie Endrick nam de plaats in van de geschorste Vinícius Júnior in de voorhoede. Hij bleek direct een doorn in het oog voor de Uruguayaanse verdediging. Al in de derde minuut moest Mathías Olivera aan de handrem trekken om Endrick te stoppen. Voor het geluk van Olivera kwam hij erdoor met een waarschuwing van scheidsrechter Dario Herrera. Uruguay herstelde zich en hield Brazilië in bedwang. In de 33ste minuut kreeg Uruguay een domper te verwerken. Ronald Araujo kon niet verder en werd vervangen door José María Giménez.

Zonder de sterverdediger van Barcelona sukkelde Uruguay. In de 36ste minuut kwam Raphinha alleen tegenover doelman Sergio Rochet. De vleugelaanvaller van Brazilië kon de doelman van Uruguay niet verslaan en hierdoor gingen de teams met een blanco score naar de kleedkamer. Brazilië bleef het bovenliggende team en vooral Rodrygo had de mogelijkheid om Brazilië vroeg in de tweede helft op voorsprong te zetten. Uruguay bleef stug verdedigen en Brazilië had heel veel moeite hiermee.

In de 74ste minuut kreeg Uruguay wederom een domper te verwerken. Nahitan Nández maakte een overtreding op Rodrygo en kreeg de gele kaart van scheidsrechter Herrera. VAR greep in en Herrera gaf na bekijken van de beelden Nández de rode kaart. Uruguay moest verder met tien man. Uruguay wilde geen risico meer nemen en gooide alles dicht in de achterhoede, door twee verdedigers het veld in te brengen. Aanvallers Darwin Núñez en Facundo Pellistri werden vervangen door Guillermo Varela en Giorgian de Arrascaeta. Brazilie kwam hierna niet meer achter de verdediging van Uruguay en de wedstrijd eindige hoe die was begonnen: 0-0.

Strafschoppen moesten hierdoor de laatste finalist van de halve finale bepalen. Bij het nemen van de strafschoppen was Uruguay beter en won met 4-2. Eder Militao en Douglas Luiz misten voor Brazilië. Manuel Ugarte maakte de beslissende strafschop voor Uruguay.

Eerder op de dag walste Colombia over Panama heen 5-0. James Rodríguez, Jhon Córdoba, Luis Díaz, Miguel Borja en Richard Rios maakten de doelpunten voor Colombia…[+]