USA start met zege tegen Bolivia

VOETBAL – De Verenigde Staten van Amerika (USA) heeft zijn eerste groepswedstrijd in groep C gewonnen tijdens Copa América. In het AT&T Stadium (Texas) werd gewonnen van Bolivia met 2-0.
USA startte de wedstrijd als een van de favorieten en liet dit ook blijken. Al in de derde minuut werd de score geopend: 1-0. Aanvoerder Christian Pulisic kreeg de bal vanuit de hoekschop en hij krulde de bal achter doelman Guillermo Viscarra van Bolivia. Pulisic schreef hiermee geschiedenis, door zijn snelste doelpunt te maken voor USA. Voor Pulisic was dit zijn 30ste doelpunt voor zijn land. Bolivia begon hierna fysiek te spelen om de ritme van USA te verstoren. Zo werd Gio Reyna van USA hard aangepakt door Leonel Justiniano, die een gele kaart kreeg. Kort hierna kregen Gabriel Villamil en Luis Haquin ook de gele kaart. Toch lukte het aan USA om zijn voorsprong voor rust te verdubbelen. Folarin Balogun ronde de aanval prachtig af, door Viscarra met een laag schot te verslaan: 2-0.
In de tweede helft maakte Balogun zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Bolivia vormde geen gevaar voor USA, die tal van kansen miste in de eindfase. Vooral Ricardo Pepi kreeg de beste kans voor USA.…[+]