Venezuela verrast Ecuador

venez

VOETBAL – De eerste verrassing tijdens de Copa América is een feit. Venezuela won in het Levi’s Stadium (Californië) van Ecuador met 1-2. Bij rust stond Ecuador nog voor met 1-0.

Al vanaf het begin speelden beide teams fysiek, zoals bleek toen Moisés Caicedo van Ecuador al in de tweede minuut neerging na een harde tackle. De eerste kans was voor Ecuador. In de twaalfde minuut moest doelman Rafael Romo van Venezuela alles doen om het schot van John Yeboah te stoppen. Het ritme van Ecuador werd in de 21ste minuut verstoord toen Enner Valencia een rode kaart kreeg. De aanvaller van  Ecuador trapte op de borst van José Andrés Martinez. De scheidsrechter gaf de ervaren aanvaller eerst geel, maar na interventie van de VAR werd dit omgezet naar rood.

Venezuela begon te profiteren van de numerieke meerderheid en kwam enkele keren dicht bij de openingstreffer. Salomón Rondón en Martinez slaagden er echter niet in om doelman Alexander Domínguez van Ecuador te passeren. Bondscoach Félix Sánchez van Ecuador had genoeg gezien en pleegde in de 35ste minuut een tactische wissel. Yeboah werd vervangen door de fysiek spelende Kevin Rodríguez. Deze wissel wierp meteen vruchten af. In de 40ste minuut nam Ecuador, dat met tien man speelde, de voorsprong door Jeremy Sarmiento. Venezuela verdedigde knullig in zijn eigen strafschopgebied en Sarmiento maakte geen fout toen de bal voor zijn voeten kwam: 1-0. Dit werd ook de ruststand van de eerste helft.

In de tweede helft gooide Venezuela alles in de aanval voor een positief resultaat. Bondscoach Fernando Batista van Venezuela bracht Jhonder Cádiz en Eduard Bello binnen de lijnen. Ecuador verdedigde met man en macht, maar in de 64ste minuut brak zijn verzet. Cádiz bracht de ploegen op gelijke hoogte: 1-1. Venezuela wilde meer maar doelman Domínguez hield stand. Echter, in de 75ste minuut nam Venezuela de voorsprong. Domínguez stopte nog de kopbal van Rondón, maar Bello was er als de kippen bij: 1-2. In de resterende minuten deed Ecuador er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar slaagde daar niet in…[+]