Vinicius Junior loodst Brazilië naar zege

VOETBAL – Vinicius Junior heeft Brazilië naar een zege geloodst. De 23-jarige Braziliaan maakte twee doelpunten in de wedstrijd tegen Paraguay in groep D van Copa America. Brazilië won vrijdagavond in het Allegiant Stadium (Allegiant Stadium) met: 4-1

Bondscoach Dorival Júnior koos voor de zelfde elftal, op Raphinha na. De aanvaller van Barcelona werd vervangen door Sávio in de basis elftal. Vinicius Junior die een teleurstellende wedstrijd speelde in de eerste wedstrijd tegen Costa Rica begon de ontmoeting tegen Paraguay veel beter. Binnen vijf minuten kreeg de aanvaller van Real Madrid twee kansen, maar kon Rodrigo Morínigo van Paraguay niet verslaan. Paraguay wachtte op het juiste moment om toe te slaan. In de vijftiende minuut kreeg het team een droom kans, maar de schot van Damián Bobadilla werd gestopt door Alisson.

In de 30ste minuut kreeg Brazilië een droom kans om de voorsprong te nemen. De bal kwam tegen de hand van Andrés Cubas en de scheidsrechter wees naar de witte stip. Lucas Paquetá belaste zich hiermee, maar hij miste. Paquetá maakte vijf minuten later zijn fout goed, door een perfecte pass te geven aan Vinicius Junior: 1-0. Brazilië bleef druk uitoefenen en in de 43ste minuut maakte Sávio het tweede doelpunt: 2-0. Het verzet van Paraguay was gebroken en diep in blessure tijd van de eerste helft maakte Vinicius Junior zijn tweede doelpunt: 3-0. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft verkleinde Paraguay heel verrassend de achterstand. Het afstandsschot van Omar Alderete verraste Alisson compleet: 3-1. In de 65ste minuut kreeg Brazilië wederom een strafschop, nadat de bal tegen de hand kwam van Mathias Villasanti. Paquetá belaste zich wederom met de strafschop en dit keer maakte hij geen fout: 4-1. Het leed van Paraguay werd nog groter toen Cubas de rode kaart kreeg, voor een roekeloos tackle op Douglas Luiz. Brazilië won hierdoor makkelijk de wedstrijd. Dit was ook hun eerste zege, na de teleurstellende gelijk spel van de eerste wedstrijd.

Eerder op de dag won Colombia van Costa Rica met 3-0. Davinson Sánchez, Jhon Córdoba en Luis Díaz maakten de doelpunten. Door de overwinning heeft Colombia de kwartfinale gehaald. Colombia staat in groep D op de eerste plaats met zes punten. Brazilië is tweede met vier. Costa Rica is derde met een punt en Paraguay is vierde met geen enkel punt. Paraguay is al uitgeschakeld. Het team kan de volgende ronde niet meer halen…[+]