Weer SLM-toestel beschadigd
Maatschappij dient schadeclaim in
PARAMARIBO/SCHIPHOL – Het vliegtuig waarmee de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) de Mid-Atlantische route onderhoudt, is binnen een week opnieuw beschadigd geraakt door een grondafhandelaarsbedrijf. Hierdoor konden de vluchten van Paramaribo naar Amsterdam en vice versa van gisteren niet worden uitgevoerd.
Voor de SLM komt deze setback hard aan. Steven Gonesh, waarnemend directeur van de SLM, bevestigt dat de A340-600 opnieuw schade heeft opgelopen. Volgens Gonesh zijn vier banden van het vliegtuig tijdens het verslepen door de grondafhandelaar op Schiphol beschadigd geraakt. “Het breekt ons allemaal, en de maatschappij. Vorige week woensdag was het in Paramaribo, en nu weer. Het is lastig dat zulke dingen gebeuren, omdat het een enorme druk legt op onze passagiers. Dit omdat de passagiers hun planning hebben. Daarnaast heeft de maatschappij ook haar planning. Het betekent dat de boel in de war wordt gegooid. En december is een drukke periode. Dat alles maakt het nog moeilijker”, haalt een terneergeslagen Gonesh aan.
De waarnemend directeur zegt dat, ondanks de drukke periode voor de luchtvaart, het de nationale carrier is gelukt om een vervangend toestel in te huren om de passagiers alsnog naar hun bestemming te brengen. De gestrande passagiers zullen met een vliegtuig van Hi Fly uit Portugal worden vervoerd. De planning is om uiterlijk morgen alle passagiers wiens vlucht gisteren was geannuleerd, te hebben vervoerd. Gonesh geeft aan dat de schade aan de A340-600 ondertussen wordt hersteld, zodat het vliegtuig in het weekend weer in het vliegschema kan worden ingedeeld. Het directielid zegt verder dat de SLM een claim zal indienen bij het grondafhandelaarsbedrijf dat de schade heeft veroorzaakt. “Er is al een juridische brief onderweg naar de veroorzaker. Deze zal via de gebruikelijke processen worden afgehandeld”, aldus de waarnemend directeur.
Vorige week meldde de krant dat het vinden van deskundig personeel voor een ground handling-bedrijf een wereldwijd probleem is. Het komt vaker voor dat ongeschoold personeel, tegen minimumloon, werkt nabij dure vliegtuigen.